Van harte welkom bij

brasserie Boave de Wesch,

 

Sommige mensen zullen denken "Boave de Wesch?!" en voor andere is "de Wesch" een begrip. De Wesch staat voor wasplaats. In deze buurtschap ontspringt de Noor die halverwege het Noordal gelegen is. Hier beneden aan de berg ligt de Sint-Brigidabron met een bijbehorend beeld van Sint-Brigida, gemaakt door de Noorbeekse kunstsmid Math Wanders. De bron was vroeger een openbare wasplaats en een plek waar jong en oud elkaar ontmoetten bij het spoelen van de was.

 

Wij willen weer graag een plek creëren om te ontmoeten en te genieten. Een plek voor jong en oud, met vrienden, familie en vooral met elkaar. Waar men kan genieten van een mooi uitzicht over "de grensheuvel". Vanaf ons buitenterras kan men het Noordal zien en een stukje van de grens met België, de Voerstreek. Genieten van heerlijke streekproducten en een hoop gezelligheid.

Direct onder onze camping ligt "wijndomein Mergelsberg", de leverancier van een van onze rode wijnen en van het Noorbeekse sterkwater, "Stookery Norbeeck". Men ziet ook de mooie kerktoren van de Sint-Brigida kerk liggen. De fundamenten van deze toren stammen uit de 11e/12e eeuw. Direct naast deze kerk vind je een van onze andere leveranciers, "Slagerij Nuijts". Een begrip voor de plaatselijke bevolking maar ook voor de tijdelijke gast. Een paar dorpen verder ligt de Gulpener bierbrouwerij, oftewel "de vrije brouwer". Vooral bekend voor zijn milieubewuste manier van ondernemen.

Zo zijn er meerdere producten die wij met zorg voor jullie hebben uitgekozen uit onze streek. Zowel uit Nederland als België. Denk aan de heerlijke Belgische bieren, maar bijvoorbeeld ook aan de verse forel uit Sint-Pieters Voeren.

 

Wij verwelkomen jullie graag hier en hopen dat jullie net zoals wij van de

Limburgse gastvrijheid en bourgondische lekkernijen geniet.

Onze quote “Goot aete en géér hie zeen” oftewel “Goed eten en graag hier zijn”.

 

 

Wij zijn het zusje van “Taverne Haciënda” te Remersdaal, België. De taverne ligt op 10 minuten rijden van de brasserie. Via de onderstaande button kunt u direct doorverwezen worden naar de website van de taverne.